2017. augusztus 22., kedd

Kulturális programok Oxfordban és környékén

Az oxfordi Lake School-ban nagyon pozitívnak találom, hogy a kurzushoz különféle kulturális látogatások is tartoznak, hétvégére pedig választható programokat kínálnak.

Még az első iskolai napunk délutánján rögtön körbevezettek minket a városban, elmesélve a város és az egyetem történetét, érintve a legfontosabb helyeket. Másnap a kastélyt nézhettük meg, így is gyarapodtak történelmi és kulturális ismereteink. A kilátás a toronyból fantasztikus volt. Itt készült az első csoportképünk.



Nemrég pedig a híres Christ Church College-ban vezettek minket körbe. Különösen érdekes volt, hogy a hely története mellett idegenvezetőnk arra is kitért, hogy milyen híres filmek vagy könyvek köthetők a helyhez, így a Harry Potter filmek és az Aliz csodaországban története.







A hétvégén kimozdultam Oxfordból néhány csoporttársammal. A szombati napon Bath-ba,vasárnap pedig Londonba ajánlott az iskola kirándulást. Mindkét alkalommal volt buszos túra a városban, itt megmutatták a fontosabb helyeket, röviden elmesélték a történelmi vonatkozásokat, majd szabadidő keretében nézhettük meg a számunka érdekes múzeumokat. Én Bath-ban a római fürdőket, a Bath Abbey-t, valamint a divatról szóló múzeumot néztem meg.




Londoni sétánk során többek közül útbaejtettük a Buckingham-palotát, az Elizabeth Tower-t, majd megnéztük Nemzeti Galériát, végül körbenéztünk az Oxford street-en is. A napot a Green Park-ban zártuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése