2017. szeptember 1., péntek

A kurzus 2. hete

A 2. hét elején az egész csoport meglehetősen fáradt volt, mert hétvégén pihenés helyett kirándultunk. Ennek ellenére rengeteg mindennel foglalkoztunk, melyek közül most csak néhányat emelek ki.
 
Ezen a héten esett szó a hétköznapi szófordulatok és idiómák tanításáról, a kiejtésről gyakorlásáról, a modern eszközök használatáról, de néztünk példákat az íráskészség kreatív fejlesztésére is.
 


Szerda délután nekünk kellett néhány ötletet bemutatnunk. Ez kicsit viccesen alakult, mert az oktatónk elfelejtett erről szólni, így az ebédszünetben készültünk fel mindannyian a bemutatóra. Talán jobb is, mert így legalább nem idegeskedtünk.



A csoporttársaim ötletei közül legjobban a google+ community tetszett. Ez a spanyolországi tanár egy olyan felületet hozott létre, ahol a diákok videókat oszthatnak meg egy USA-beli csoporttal, kommentelhetik egymás videóit, és chatelhetnek. A tanár pedig különböző feladatokat ad, például, hogy videózzák le egy hagyományos étel készítését és magyarázzák is el a receptet.




A kurzus 2. hetén már azt is érdekes volt megfigyelni, hogy mindegyik feladatra másképp reagál minden csoporttag. Előfordult, hogy ugyanattól a felaladat valakiből a legjobbat, valakiből a legrosszabbat hozta ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése